Travel/Hiking

XCAPE RESORT : Aktiviti rempuh 13 halangan

Minat sukan lasak? Kalau setakat 13 halangan sepanjang 1.3 kilometer apa ada hal kan? Apa pun, setiap halangan ada susah dan cabaran yang tersendiri. Aktiviti ini termasuk sekali dengan pakej yang ada di XCape Resort @ Sungai Lembing. Rugilah andai tidak cabar diri untuk merentasi segala halangan yang berliku itu. Huhuhu. Aktiviti di Xcape Resort Sebelum […]

Read More
Food

Resipi Pajeri Nanas : Lebih pekat, lagi sedap …

Kuah Pajeri Nanas ini kalau lebih pekat, lagi sedap rasa dia. Kan … kan … kan ??? Antara resipi yang cukup terkenal dalam menjadi hidangan untuk tetamu majlis perkahwinan. Betul tak? Ke Fiqqq salah? Ke macam mana? Hahaha. Mungkin sebab setiap kali Fiqqq pergi majlis atau mana-mana jemputan, mesti ada menu Pajeri Nanas ni. Apa pun, selepas Fiqqq belajar masak dengan Kak […]

Read More
Travel/Hiking

XCAPE RESORT @ SUNGAI LEMBING : 2 Hari 1 Malam tanpa ‘Internet’

Percutian terbaik untuk kita luangkan masa dengan orang sekeliling tanpa ‘gadget’. Haaaaa. Almaklumlah. Selalunya, kita habiskan banyak masa dengan melihat skrin telefon pintar. Bercuti dengan member katanya tapi khusyuk update #ootd #travel dan sebagainya. Kan … kan … kan ??? Jadi, Fiqqq turut serta geng KBBA masuk hutan. Hahaha. Jauh juga nak ke lokasi penginapan iaitu XCAPE RESORT @ Sungai […]

Read More
Food

Resipi Kari Ayam Kapitan : Cubalah!!!

Kalau nak diikutkan, ayam goreng je lah yang Fiqqq lepas tuk goreng tanpa pengawasan ibu. Macam nak buat ayam masak merah, rendang ayam masih memerlukan orang untuk mengawasi agar tidak tertinggal bahan-bahan yang ada. Oleh kerana Kak Yan kongsikan resipi Kari Ayam Kapitan yang senang nak masak, maka Fiqqq akan cuba buat sebagai hidangan hujung minggu kami […]

Read More
Food

Domino’s ‘Express Card’ : Puas makan macam ni!!!

Betul-betul puas makan kalau macam ni. Beli satu, percuma satu. Satu harga dapat dua pizza. Perghhh, terbaik kan? Selalunya, Fiqqq akan tunggu promosi ini baru beli. Kalau tidak pun, tunggu Dominos hantar ‘sms’ untuk promosi yang sedang berjalan. Mungkin selalu sangat beli, maka dicadangkan untuk daftar ‘Express Card‘. Jimat banyak kalau ada kad ini. Aaaaa. Kad […]

Read More
Food

Resipi Muffin Durian : Senang dan Sedap!

Sedapnya durian. Bau dia je Fiqqq sudah tidak boleh tolak kalau dipelawa. Pantang. Hahaha. Lagi sedap kalau kita pelbagaikan. Jadi, Fiqqq kongsikan resipi Muffin Durian oleh Kak Azian. Baru Fiqqq tahu bahawa buat muffin ini bukan lah susah mana pun. Campak-campak, campur-campur bahan, tup tup siap. Barang-barang untuk buat pun senang nak cari. Untuk buat Muffin Durian ni […]

Read More
Food

Boat Noodle Shah Alam : Perghhh … Beratur !!!

Selalu juga dengar orang sembang berkenaan Boat Noodle ni. Makan itu, makan ini. Kemudian, siap makan bertingkat-tingkat mangkuk tu. Lihat siapa paling banyak makan. Hahaha. Rasa pula, ramai cakap makan di sini sedap. Apa lagi, Fiqqq kalau bab makan macam perlu cuba, try, test. Mana boleh terlepas peluang untuk makan. Kan … kan … kan !!! Tapi … perghhhhh […]

Read More
Back To Top