Santai

Sanggup berbelanja lebih untuk si “budak” berbulu …

Memang betullah orang cakap, apabila sudah sayang memang akan sanggup buat apa sahaja. Adakala tidak fikirpun berapa jumlah yang dikeluarkan asalkan dapat beri yang terbaik. Lagi-lagi makanan untuk “budak” berbulu ini. Hahahaha. Memang Fiqqq panggil budak-budak. Budak-budak yang degil, suka buat sepah, suka kacau orang buat kerja dan macam-macam lah. Walaupun buas, bikin sakit hati kadang-kadang […]

Read More
Santai

Derma Darah : Tak ‘sado’ lah kalau takut jarum

Derma Darah : Tak ‘sado’ lah kalau takut jarum Derma Darah : Tak ‘sado’ lah kalau takut jarum. Kali ini Fiqqq tidak mahu lepaskan peluang untuk derma darah dek beberapa kali terlepas berbuat demikian. Almaklumlah, kalau derma darah perlu simpan sticker dalam buku sijil tapi selalu tertinggal. Kali ini, mereka bekalkan sticker tu dan boleh tampal sendiri. Siap […]

Read More
Food

Resipi Puding Roti Bercoklat : Cip coklat kasi lebih …

Kalau bagi coklat, memang Fiqqq jarang sekali menolak. Kegemaran kot. Hahaha. Baiklah yang manis, pahit, pekat dan sebagainya dan asalkan coklat. Hahaha. Jadi, kali ini Fiqqq bersama Kak Azian kongsikan resipi untuk buat Puding Roti Bercoklat. Sedap betul kalau makan hujung minggu sambil tengok televisyen petang-petang. Kan … kan … kan ??? Kemanisan coklat, campur pula lembut roti […]

Read More
Food

Little Rara Thai Noodle House : Besar selera makan sini …

Disebalik celah-celah bangunan pencakar langit, ada juga kedai kecil di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur. Little Rara – Thai Noodle House. Pertama kali Fiqqq sampai di sini. Nasib baik sampai sedikit awal daripada yang lain. Apabila sudah duduk, sekali toleh belakang. Fuhhhhh, melingkar panjangnya.   Kedai Little Rara ini comel je. Tidaklah terlalu kecil tetapi dek memandangkan pelanggan […]

Read More
Food

Domino’s The Perfect Deal : Nak menang scooter limited edition

Domino’s The Perfect Deal : Nak menang scooter limited edition Domino’s The Perfect Deal : Nak menang scooter limited edition. Kebelakangan ini, Fiqqq rajin betul makan Domino’s. Bukan sahaja suka rasa pizza yang sedap yang berkeju malah promosi yang dibuat sangat berbaloi. Kan … kan … kan ??? Kalah promosi Encik yang pakai topi merah tu. […]

Read More
Food

Resipi Kerabu Pucuk Paku dan … : Tauge atau taugeh ?

Kelihatan mudah tapi beberapa perkara perlu ambil tahu untuk mengekalkan rasa dan kesegaran ulam yang dicampur. Bagi Fiqqq, kalau makan kerabu begini, mesti kita inginkan sayur yang segar, lebih-lebih lagi tauge yang digunakan. Kan … kan … kan? Jadi, Fiqqq main masak-masak dengan kak Azian Hasan serta berkongsi resipi dan tip penyediaan Kerabu Tauge. Bak kata Kak Yan, […]

Read More
Santai

7 Perkara Menarik dengan macOS Sierra

7 Perkara Menarik dengan macOS Sierra Selepas menunggu dalam 28 minit, akhirnya MacBook Air Fiqqq menggunakan versi macOS Sierra sepenuhnya. Mula-mula takut juga nak upgrade tapi yakin bahawa Apple akan beri yang terbaik dan perkara yang menarik. 1. Siri Selain daripada iPhone dan iPad mahupun iPod yang ada, kini Fiqqq boleh bercakap dengan MacBook. Dengan adanya siri, lebih mudah […]

Read More
Santai

Nights of Fright 4 : Masuklah kalau berani …

Hahahaha. Gelak terlebih dahulu. Sebab Fiqqq agak tidak gemar untuk masuk rumah hantu. Tak takut pun cuma tidak suka gelap. Hahaha. Alasan. Tapi cuba juga masuk. Dapat sedikit keberanian sebab tahu hantu-hantu dalam itu semua hantu luar negara. Tahu semua tipu. Ini merupakan siri rumah hantu yang keempat. Pertama, kedua dan ketiga Fiqqq tidak berpeluang untuk masuk […]

Read More
Food

Resipi Ayam Percik : Orang bujang pun boleh buat …

Astaghfirullah … Hahaha … Menu kali ini memang menggugat iman betul. Macam mana nak diet sebab asal masak dengan Kak Azian je mesti sedap-sedap belaka. Senang nak buat pula tu. Kali ini kami buat Ayam Percik. Orang bujang macam Fiqqq ini pun boleh buat tau. Apa lagi yang sudah biasa masak. Bahan-bahannya: 1 ekor – Ayam […]

Read More
Travel/Hiking

Apa yang menarik di Sg Lembing?

Aktiviti yang boleh kita habiskan di Sungai Lembing. Muzium dan makan. Hahaha. Sejujurnya, Fiqqq bukan seorang yang gemar tentang sejarah ataupun perkara-perkara yang dah ‘season’ ini. Tapi, apabila masuk dalam muzium ini banyak maklumat yang Fiqqq dapat. Orang kata input untuk pengetahuan am dan sejarah. Sekurang-kurangnya, lepas ini apabila ditanya tidaklah Fiqqq ternganga tidak tahu. Kan … kan […]

Read More
Back To Top