Santai

Haqqi.com.my laman sesawang terbaik untuk membeli belah

Haqqi.com.my laman sesawang terbaik untuk membeli belah Haqqi.com.my laman sesawang terbaik untuk membeli belah. Fiqqq tahu belum masuk bulan Ramadan lagi tapi masing-masing ibarat mula survey cari kain dan baju untuk hari raya. Sejujurnya, Fiqqq jarang beli baju untuk hari raya. Selalu beli dan akan terus pakai waktu puasa buat tarawih. Hahaha. Dek kerana terpengaruh dengan mereka […]

Read More
Santai

Melaka Premium Outlet : Satu kepuasan bagi ‘shoppaholic’

Melaka Premium Outlet : Satu kepuasan bagi ‘shoppaholic’ Melaka Premium Outlet : Satu kepuasan bagi ‘shoppaholic’. Bahaya kalau datang sini. Daripada tidak ada barang untuk dibeli atau yang diperlukan terus berjela senarai barang-barang yang perlu dibeli. Berpeluh dan rambang mata juga Fiqqq sepanjang berjalan dalam Melaka Premium Outlet (MPO). Lebih-lebih lagi apabila nama papan iklan Sale%, […]

Read More
Food

Hokkaido Baked Cheese Tart : RM 29.90 untuk 6 pcs

Selalu nampak kedai Hokkaido Baked Cheese Tart tapi tiada keinginan untuk beli. Cuma, pada hari tersebut terberhenti dan tersinggah sebentar lantas memerhatikan tart bercheese yang tersusun rapi itu. Ambil masa juga untuk buat pilihan. Bukan apa, berbaloikah? Alang-alang sudah sampai depan kedai maka Fiqqq belilah satu set yang berharga RM 29.90 dan dapatlah 6 biji tart berkeju itu. Boleh […]

Read More
Travel/Hiking

Saujana Hotel : Rancang percutian dengan Traveloka

Saujana Hotel, Kuala Lumpur Wahhhh. Macam menarik je Saujana Hotel ni!!! Fiqqq macam ingin rancang percutian di sini. Boleh tak? Hahaha. Fiqqq tahu yang Saujana Hotel ini bertempat di Kuala Lumpur dan boleh dikatakan dekat jugalah dengan rumah tapi saja suka-suka untuk rehatkan diri di hotel yang eksklusif dan selesa. Cuba tengok bintang dia. Macam banyak je. […]

Read More
Food

Coconut Shake Klebang : Wajib Singgah!

Kalau bab makanan. Rasanya semua macam wajib singgah. Lebih-lebih lagi yang memang tahap sedap terlebih, berkualiti dan sangat memuaskan. Jadi, waktu pergi Melaka tempoh hari, memang Fiqqq pastikan lalu dan singgah di Coconut Shake, Klebang. Waktu beratur memang perlu bawa bertenang dan banyak bersabar. Lebih-lebih lagi apabila terlihat air kelapa yang mereka tonggang dalam bekas besar […]

Read More
Food

Roti Nan Pak Putra Kota Laksamana Melaka

Roti Nan Pak Putra Kota Laksamana Melaka Roti Nan Pak Putra Kota Laksamana Melaka. Walaupun sehari sahaja berpeluang ke Melaka, Fiqqq tidak akan lepaskan peluang untuk singgah di Restoran Pak Putra, Kota Laksamana, Melaka kerana ingin menikmati kesedapan makanan yang disediakan di sini. Boleh dikatakan tempat makan favourite waktu belajar di Lendu beberapa tahun dahulu. Jadi, boleh lah […]

Read More
Back To Top