Feel the Fear di Night of Fright 5 Sunway Lagoon
Santai

Feel the Fear di Night of Fright 5 Sunway Lagoon

Night of Fright 5

Feel the Fear di Night of Fright 5 Sunway Lagoon kali ini menyediakan 8 jenis rumah hantu yang mereka buat bagi menakutkan malam anda. Fiqqq gementar jugalah memandangkan tahun lepas sudah pernah masuk. Masih rasa cuak sikit tu ada lah. Tapi sikit je lahhh.

Feel the Fear di Night of Fright 5 Sunway Lagoon

Memandangkan kebetulan Fiqqq pergi orang ramai dalam minggu cuti. Maka, ramai orang sudah membanjiri pintu masuk Sunway. Serius ramai. Masing-masing ada yang bertanduk bagai.

Pesta bersama hantu

Feel the Fear di Night of Fright 5 Sunway Lagoon

Sebelum kita semua pergi ke lokasi rumah hantu, sedikit pertunjukan daripada hantu-hantu yang ada. Tiba-tiba rasa seronok pula berpesta dengan hantu-hantu. Siap pasang muzik. Ibarat muzik video lagu Backstreet Boys – Everybody (Backstreet’s Back). Maklumalah, budak 90’s kan. Mesti lah layan geng penyanyi ni.

Feel the Fear di Night of Fright 5 Sunway Lagoon

Fiqqq betul-betul berhati-hati waktu berjalan ala-ala Feel the Fear di Night of Fright 5 Sunway Lagoon. Mana tidaknya, apabila kita dalam keadaan tidak berapa selesa dengan banyak benda berkeliaran jadi mata meliar supaya tidak memalukan diri sendiri. Mana tahu terkejut sebab sedar-sedar sudah ada di belakang sambil tenung kita.

Feel the Fear di Night of Fright 5 Sunway Lagoon

Fiqqq tahu itu manusia namun dalam gelap jalan, pakaian sebegitu rupa memang tidak lah Fiqqq nak ber chil chil. Ada kalanya macam sudah tidak jejak tanah rasanya. Hahaha.

Benda macam ini, lagi kita tidak mahu waktu itu lah muncul depan mata. Lalu lalang lah. Elok kita berjalan melenggang sedar-sedar ada di sebalik ramai manusia. Tanjat boboi.

Feel the Fear di Night of Fright 5 Sunway Lagoon

Ini lagi satu kakak ini. Fiqqq sangat tidak suka. Boleh pula dia tumpang tangan di bahu ala-ala ingin cekik kita. Haihhhh lah. Aura kain tu lain macam. Ini paksaan ya untuk bergambar. Kalau ikutkan hati memang Fiqqq tidak mahu langsung.

Feel the Fear di Night of Fright 5 Sunway Lagoon

Salah satu punca banyak spesis benda itu sebab mereka fokuskan benda alah ini. Ambil maklum ya. Fiqqq tidak suka dua benda ni. Hahahaha. Mana yang terlepas bergambar itu kira selamat. Untuk spesis ala-ala gula-gula besar ini memang tidak akan ada dalam memory phone. Tidak akan.

Walaupun Movie Theatre ini masuk secara berjemaah ramai-ramai Fiqqq masih tidak suka situasi dan keadaan sekeliling. Dengan cerita yang … Malaslah cerita, nanti pergi tengok sendiri.

Feel the Fear di Night of Fright 5 Sunway Lagoon

Terasa Fiqqq tidak tahu ingin fokus tentang apa untuk Feel the Fear di Night of Fright 5 Sunway Lagoon. Mungkin tidak selesa apabila ada beberapa gambar yang Fiqqq sendiri tidak mahu lihat. Walaupun Fiqqq tahu ini sekadar festival untuk bersuka-suka namun tidak selesa.

Feel the Fear di Night of Fright 5 Sunway Lagoon

Bermula 7 Oktober dan akan berakhir pada 31 Oktober 2017. Mereka hanya buka kepada orang ramai pada hari Jumaat, Sabtu dan Ahad. Waktu beroperasi jam 7.30 malam hingga 11.30 malam.

Pastikan set masa dengan baik sekiranya ingin masuk semua rumah hantu yang ada. Lebih-lebih lagi waktu orang ramai. Untuk maklumat lanjut, layari Sunway Lagoon Night of Fright 5

Feel the Fear di Night of Fright 5 Sunway Lagoon

Afiq Halid
<p>Personal . Food . Event . Travel<br /> Kelab Blogger Ben Ashaari<br /> Host #fungryTV</p> <p>Instagram : @afiqhalid<br /> Facebook : Afiq Halid</p>
http://www.afiqhalid.com

8 thoughts on “Feel the Fear di Night of Fright 5 Sunway Lagoon

    1. Apabila ternampak benda gini jadi fikir macam-macam walau dah tahu benda ni main-main. Hahahaha. Entahlah. Fiqqq macam x boleh. Tapi kadang-kadang saja pergi konon nak hilangkan rasa takut tu tapi sama je . Hahahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top