Food

Burger sedap di NU Sentral : BUILT Custom Burger

Seronok betul apabila kita boleh beli burger ikut citarasa masing-masing. Hanya di BUILT Custom Burger yang Fiqqq boleh minta macam-macam. Cuma perlu ikut senarai yang telah diberikan lah. Kalau minta lebih, memang minta senduk, kuali dan sebagainya daripada orang kitchen. Hahahaha. Cara-cara Custom the Burgers Ada beberapa langkah yang perlu kita buat semasa membuat pesanan burger di […]

Read More
Food

Makan sedap di Shah Alam : Restoran Sri TTDI Jaya

Banyaaaaaaakkkkkk … betul lauk di Restoran Sri TTDI Jaya ni. Serius tersangat banyak pilihan dan kadang-kadang Fiqqq termenung sekejap juga lah sambil pegang pinggan yang berisi nasi. Adakalanya jenuh tawaf meja lauk. Cukup 7 kali, orang cakap boleh naik haji sudah. Boleh hafal terus jenis lauk yang terhidang serta lokasi lauk tersebut. Restoran ni senang untuk […]

Read More
Food

Mee Udon Tempura : MenGok Beef Noodle Shop

Konichiwa !!! Teringin makan sesuatu yang ala-ala Taiwanese. Tapi Konichiwa tu untuk Jepun. Hahaha. Abaikan!!! Jadi, Fiqqq singgah di kedai MenGok Beef Noodle Shop yang terletak di Subang Parade. Kalau tidak silap kedai ini boleh dikatakan baru jugalah beroperasi. Saja ikut trend nak jadi antara orang terawal yang pergi cuba. Hahaha. Cool Mee Udon Tempura – RM […]

Read More
Food

Dapur Penyet @ Aeon Shah Alam : Murah tapi …

Selalunya memang Fiqqq akan ambil masa yang lama dalam memilih lokasi untuk makan. Sama ada waktu sarapan, makan tengah hari, minum petang dan makan malam. Tidak tahu apa yang susah sangat nak buat keputusan untuk makan. Rasanya semua hadapi perkara yang sama. Kebetulan jalan-jalan di Aeon Mall, Shah Alam dan banyak sangat pilihan sampai hilang idea. […]

Read More
Food

Hokkaido Baked Cheese Tart : RM 29.90 untuk 6 pcs

Selalu nampak kedai Hokkaido Baked Cheese Tart tapi tiada keinginan untuk beli. Cuma, pada hari tersebut terberhenti dan tersinggah sebentar lantas memerhatikan tart bercheese yang tersusun rapi itu. Ambil masa juga untuk buat pilihan. Bukan apa, berbaloikah? Alang-alang sudah sampai depan kedai maka Fiqqq belilah satu set yang berharga RM 29.90 dan dapatlah 6 biji tart berkeju itu. Boleh […]

Read More
Food

Coconut Shake Klebang : Wajib Singgah!

Kalau bab makanan. Rasanya semua macam wajib singgah. Lebih-lebih lagi yang memang tahap sedap terlebih, berkualiti dan sangat memuaskan. Jadi, waktu pergi Melaka tempoh hari, memang Fiqqq pastikan lalu dan singgah di Coconut Shake, Klebang. Waktu beratur memang perlu bawa bertenang dan banyak bersabar. Lebih-lebih lagi apabila terlihat air kelapa yang mereka tonggang dalam bekas besar […]

Read More
Food

Roti Nan Pak Putra Kota Laksamana Melaka

Roti Nan Pak Putra Kota Laksamana Melaka Roti Nan Pak Putra Kota Laksamana Melaka. Walaupun sehari sahaja berpeluang ke Melaka, Fiqqq tidak akan lepaskan peluang untuk singgah di Restoran Pak Putra, Kota Laksamana, Melaka kerana ingin menikmati kesedapan makanan yang disediakan di sini. Boleh dikatakan tempat makan favourite waktu belajar di Lendu beberapa tahun dahulu. Jadi, boleh lah […]

Read More
Food

Foodsbury : Seksyen 9, Shah Alam

Fuyoooo !!! Foodsbury sudah berwajah baharu. Woot woot. Tidaklah baharu sangat tapi … Almaklumlah, kalau nak diikutkan agak lama Fiqqq tidak datang ke sini. Kali terakhir kalau tidak silap waktu zaman Foodsbury baru buka. Waktu zaman-zaman belajar di Shah Alam. Hahaha. Makin maju. Susun atur kedai pun makin cantik, selesa dan kemas. Kebetulan waktu sampaipun dah hujung-hujung waktu […]

Read More
Food

Burgerbyte ‘grilled with soul’ : Pusat Komersial Seksyen 7, Shah Alam

Lepas habis main futsal dalam pukul 10.30 malam terus berkeroncong perut sebab lapar. Lapar tahap ‘Fiqqq kena makan sesuatu yang banyak.’ Hahaha. Balik, siap-siap dan terus gerak tanpa hala tuju dan tersinggah di Burgerbyte di Pusat Komersial Seksyen 7, Shah Alam. Almaklumlah, sudah pukul 11.20 malam dan kedai yang buka pun tak berapa nak banyak. Pertama kali […]

Read More
Back To Top