Travel/Hiking

Bukit Broga @ Broga Hill Mula untuk Berhiking

Bukit Broga @ Broga Hill Bukit Broga @ Broga Hill merupakan tempat yang sesuai belajar atau mula menjinakkan diri untuk berhiking. Dengan ketinggian hanya 400 meter dari paras laut tidaklah terlalu tinggi dan tidak terlalu lama masa yang diambil untuk sampai ke puncak. Walau bagaimanapun, keselamatan semasa memanjat Bukit Broga perlu diambil kira supaya dapat […]

Read More
Travel/Hiking

Saujana Hotel : Rancang percutian dengan Traveloka

Saujana Hotel, Kuala Lumpur Wahhhh. Macam menarik je Saujana Hotel ni!!! Fiqqq macam ingin rancang percutian di sini. Boleh tak? Hahaha. Fiqqq tahu yang Saujana Hotel ini bertempat di Kuala Lumpur dan boleh dikatakan dekat jugalah dengan rumah tapi saja suka-suka untuk rehatkan diri di hotel yang eksklusif dan selesa. Cuba tengok bintang dia. Macam banyak je. […]

Read More
Travel/Hiking

Gunung Nuang : Ada trust issue dengan “10 minit je lagi”

Gunung Nuang : 4, 898 ft Akhirnyaaaaaa … Fiqqq berjaya juga menjejakkan kaki di puncak Gunung Nuang dengan ketinggian 4,898 ft. Dengar cerita, Gunung Nuang merupakan puncak tertinggi di Negeri Selangor. Antara gunung yang sangat mencabar mental dan fizikal. Bangga sekejap untuk diri ini yang bukan kaki hiking dapat menjejakkan kaki di puncak. Tapi, sedikit azab untuk sampai […]

Read More
Travel/Hiking

Apa yang menarik di Sg Lembing?

Aktiviti yang boleh kita habiskan di Sungai Lembing. Muzium dan makan. Hahaha. Sejujurnya, Fiqqq bukan seorang yang gemar tentang sejarah ataupun perkara-perkara yang dah ‘season’ ini. Tapi, apabila masuk dalam muzium ini banyak maklumat yang Fiqqq dapat. Orang kata input untuk pengetahuan am dan sejarah. Sekurang-kurangnya, lepas ini apabila ditanya tidaklah Fiqqq ternganga tidak tahu. Kan … kan […]

Read More
Travel/Hiking

Rainbow Waterfall Sg. Lembing : Breathtaking !!!

Rainbow Waterfall Rainbow Waterfall Sg. Lembing : Breathtaking !!! Cantikkan? Fiqqq memang teruja habis apabila tiba di Rainbow Waterfall, Sungai Lembing. Indah sungguh kerana dari jauh kita sudah boleh nampak puncak gunung jatuhnya air terjun. Tengok gambar ni saja sudah teruja nak pergi lagi. Kalau tengok depan mata, mesti nak berada di situ agak lama. Dengan suasana yang […]

Read More
Travel/Hiking

XCAPE RESORT : Aktiviti rempuh 13 halangan

Minat sukan lasak? Kalau setakat 13 halangan sepanjang 1.3 kilometer apa ada hal kan? Apa pun, setiap halangan ada susah dan cabaran yang tersendiri. Aktiviti ini termasuk sekali dengan pakej yang ada di XCape Resort @ Sungai Lembing. Rugilah andai tidak cabar diri untuk merentasi segala halangan yang berliku itu. Huhuhu. Aktiviti di Xcape Resort Sebelum […]

Read More
Travel/Hiking

XCAPE RESORT @ SUNGAI LEMBING : 2 Hari 1 Malam tanpa ‘Internet’

Percutian terbaik untuk kita luangkan masa dengan orang sekeliling tanpa ‘gadget’. Haaaaa. Almaklumlah. Selalunya, kita habiskan banyak masa dengan melihat skrin telefon pintar. Bercuti dengan member katanya tapi khusyuk update #ootd #travel dan sebagainya. Kan … kan … kan ??? Jadi, Fiqqq turut serta geng KBBA masuk hutan. Hahaha. Jauh juga nak ke lokasi penginapan iaitu XCAPE RESORT @ Sungai […]

Read More
Back To Top